Script Gastenboek

# Scripts - Gastenboek-Mini Forum

Relevant voor :
Webmaster met een Unix/Linux hosting-account, die een gastenboek willen installeren.
Installatie
Het gastenboek bestaat uit 2 extra bestanden die hier besproken worden.

• uw document.php
    Maak een gewone pagina waar uw gastenboek in moet komen.
    Geef die de extensie .php (zoals dit documten cgi-gastenboek.php noemt)
    Op de plaats waar het gastenboek moet komen vult u in: <? include ("guestbook.php");?>
    Open nu guestbook.php in Notepad/Kladblok
  • guestbook.php
    Pas de waardes aan zoals u ze uitkomen:
    $userfile = "guestbook.dat"; dit is het bestand waar de reacties inkomen
    $paswoord = "verandermij"; dit is het paswoord waarmee u reacties kan verwijderen

$top_kleur = "red"; De kleur van de bovenste rij, u dient de html-kleurenset te gebruiken
    $top_lettertype = "Verdana"; Het lettertype van de data in de bovenste rij
    $top_lettergrote = "2"; HTML-lettergrote van de tekst in de bovenste rij
    $top_letterkleur = "white"; De kleur van de letters in de bovenste rij

$veld_kleur = "#ff7720"; Idem als hierboven, maar dan de eigenschappen van de rij waar de naam email-adres en datum staat
    $veld_lettertype = "Verdana";
    $veld_lettergrote = "2";
    $veld_letterkleur = "white";
    $breedtecol1 = "380"; De breedte van de kolom met naam email-adres en reply
    $breedtecol2 = "100"; De breedte van de kolom met de tijd erin

$data_kleur = "white"; Idem als hierboven maar dan voor de opmerkingen van de invuller
    $data_lettertype = "Verdana";
    $data_lettergrote = "2";
    $data_letterkleur = "blue";Deze pagina is het invulformulier waarmee een gebruiker uw gastenboek kan tekenen.

$stuuremail = 0; moet er email gestuurd worden na invullen reactie
    $mijnemail = "info@webservice.be"; Indien er mail gestuurd moet worden: naar wie?

Upload vervolgens deze file in de map waar uw document staat

• guesbook.dat
    Dit is een lege file, upload deze in dezelfde map waar uw document staat
    Doe dit als ASCII-file (text) .

U kunt beide files gezipt downloaden
Administratie
Indien u reacties wilt verwijderen surft u gewoon naar uw gastenboek maar plakt ?admin=uwpaswoord eraan. (uw paswoord stelt u in in guestbook.php) In dit geval surft u naar: http://www.pi-group.be/support/cgi-gastenboek.php?admin=verandermij
Werkend voorbeeld
Hieronder ziet u hoe dit er in werkelijkheid uitziet