Scripting-taal PHP

# Scriptingtaal - PHP

Relevant voor :
Alle webmasters die door scripting hun werken verregaand willen automatiseren.
Geldig voor Unix Linux platforms (voor Win2000 zie asp )

Algemeen

PHP is een scripting taal die op de server wordt uitgevoerd.

Het heeft dus als grote voordeel, dat de bezoeker geen plugins of wat dan ook moet laden, ook moeten zij dus niet de laatste browser hebben om deze pagina's te zien.

Het principe is hetzelfde als bij Server Side Includes.
Enkel met PHP kan u veel verder gaan, zoals: email's zenden, files openen/veranderen, bezoekers doorsturen. etc.
De PHP-code's neemt u gewoonweg op tussen een bestaande HTML-pagina.
Om deze pagina de codes te laten verwerken moet u enkel de file niet als .htm of .html opslaan, maar als .php

Voorbeeld
De codes zelf wordt gelezen wanneer er een <? staat, afsluiten gebeurt met ?>
Voorbeeld:
<? echo "Hallo dit is een test"; ?> zal bij de bezoeker als Hallo dit is een test tevoorschijnkomen

Omdat de taal zo uitgebreid is hebben wij naast dit voorbeeld nog een voorbeeld-database online gezet.
Hierin zijn diverse veel gebruikt toepassingen verwerkt. U kunt daar ook de database downloaden.

Voor nog meer info: http://www.php.net

Sites met complete scripts:
http://www.phpbuilder.com/
http://php.resourceindex.com/