FTP

# Start-pagina's

Relevant voor :
Alle webmaster.
Uitleg
Wanneer iemand de URL van uw domein opvraagt wilt u natuurlijk dat hij pagina xxx ziet.
Dit kan door in een directory een van de volgende pagina's te zetten:
Unix/Linux: index.html index.htm index.shtml index.cgi index.php index.php3 index.wml
( let op Unix/Linux is HoofdletterGevOElig Index.html is dus geen startpagina)
Windows: Default.htm Default.asp index.htm index.html index.asp
Bij meerdere start-pagina's wordt de eerste gebruikt.

# Aangepaste Error-pagina's

Relevant voor :
Alle webmaster die hosten op Unix/Linux.
Uitleg
Wanneer iemand een URL van uw domein opvraagt die niet bestaat wordt de standaard 404-pagina getoond. Het is echter mogelijk zelf een Error-pagina te maken, met bv een verwijzing naar uw start-pagina.
Werking
Maak eerst uw html-pagina zoals volgens u het Error-document er uit moet zien, en zet deze html-pagina online.

Maak vervolgens in Kladblok een file genaamd .htaccess (let op de punt),met daarin de volgende tekst:
ErrorDocument 404 /mijn404error.html
ErrorDocument 500 /mijn500error.html
waarin /mijn404error.html het path is naar de pagina die u heeft gemaakt en online staat.
Plaats deze file hierna natuurlijk ook online.
404 = fout bij niet aanwezige pagina
500 = fout bij fout in cgi-script.
Er zijn nog tal van andere maar deze zijn zo sporadisch dat ze het vermelden niet waard zijn.
# FTP - Algemeen

Relevant voor :
Iedereen die zijn website wil uploaden via FTP (Unix/Linux/Windows2000).
Algemeen
FTP is de enige manier om uw website op onze server te plaatsen.
De ftp-server is dan ook net als de webserver 24u online.
Enkel bij overschakeling op een backup-server is het niet mogelijk om te FTP-en, naar uw site (op de backup-servers staat enkel een kopie van uw website zoals die de afgelopen nacht was), dit komt echter maar zeer sporadisch voor.
Software
Om via FTP te kunnen werken heeft u aparte software nodig, waarmee u uw files op een zeer eenvoudige manier kan overplaatsen.
Deze software is in vele versies gratis op het internet te verkrijgen.
U kunt op oa Sourceforge deze programma's downloaden.